Köszöntjük Vázsnok Község Internetes Oldalán!


Aktualitás

Az oldal böngészéséhez javasolt felbontás: 800x600
Napjaink
2019
Farsang 2019

2019. február 8.-án tartottuk Vázsnokon a gyerekfarsangot. A falu gyermekei közül szinte mindenki beöltözött. Volt itt hercegnő, menyasszony, Amerika Kapitány, Sikoly stb. Az önkormányzat jóvoltából került az asztalra számos finomság is. A farsangi felvonulás után Kisze Bábot égettünk, majd kreatívkodtunk kicsit. A jelmezeket értékeltük, és ajándékot kapott mindenki, aki beöltözött.

         

         

         Mátyás Napi Borverseny 2019

2019 február 23.-án tartottuk Vázsnokon az immár hagyománnyá vált Mátyás Napi Borversenyt. Idén is jelentős számban érkeztek borminták Vázsnokról, illetve a környékünkről. A készülődésben segítségünkre volt a Vázsnoki Kiskert tulajdonosok Egyesülete is. A borbírálat után másnap, ünnepélyes eredményhirdetést, és értékelést hallottunk. A vacsora után, a program befejezéseként bált tartottunk a Faluházban. Jelentős és kiemelkedő eredmények születtek, köztük ismét a legeredményesebb Meggyesi Gyula lett.

         

         

         Húsvét 2019

2019 április 18-án tartottuk a már szokásossá vált Húsvéti Ünnepséget. Az ünnepségen a gyerekek kreatívkodtak, volt tojásfestés, húsvéti bábukészítés és tojáskeresés a szabadban. A nyuszi az ajándékokat egy nagy fészekben helyezte, el, de mivel még sok helyre kellett mennie, ezért a kiosztást ránk bízta.

         

         

         Majális 2019

2019 május 4-én tartottuk Vázsnokon a családi majálist. A majálison főzőverseny volt, kb. 12 csapat nevezett be, és igen kiemelkedő eredmények születtek. Voltak helyi és sásdi csapatok is vegyesen. Az ebédet után tréfás vetélkedők során dolgoztuk le.

         

         

         Gyereknap 2019. 06. 15.

2019 júniusában gyereknapot tartottunk Vázsnokon. A programok 10 órakor kezdődtek. A Sásdi Faodu Egyesület kreatív foglalkozással várta a gyerekeket. 11 órától a sásdi rendőrök tartottak bemutatót, melynek keretében ki lehetett próbálni a rendőrautó különböző felszereléseit. Ebédre pizzát kaptak a gyerekek. Ebéd után a terepjáró autókat lehetett kipróbálni. 14 órától Íjász bemutató zajlott. 15 órától játékos vetélkedők zajlottak. 17 órakor közös nyársalással ért véget a nap.

         

         

         

         

         

         Falunap 2019.07.06.

2019 július 6--n falunapot tartottunk Vázsnokon. A programok az alábbiak voltak: - Faodú Egyesület kreatív foglakoztatója - Vidámpark - 10.30 órától a Vígságtévők előadása zajlott - 11 órától Götz Attila és Stubendek Katalin operett összeállítását hallhattuk - 12 órától ebéd (töltött káposzta) - 13 órától Rostás Jenő Apát Plébános előadása Vázsnok múltjáról - 14 órától Khelipeske Rom roma táncegyesület előadása - 15 órától Tesók Zenekar - 16 órától Csikóstöttösi Sváb Tánccsoport - 17 órától Dankó Szilvia előadása - 19.30-tól utcabál Árki László, Bischoff Norbert Az egész napos rendezvényen büfé, valamint a gyerekeknek ingyen édesség állt rendelkezésre.

         

         

         

         

         

         

         

         Sásdi Pite- és Borfesztivál 2019

2019. szeptember 21-én a vázsnoki csapat nagy sikerrel szerepelt Sásdon. Vegyes pörköltet főztünk nokedlivel, és többféle pitét sütöttünk. Az étel és a sütik maradéktalanul elfogytak. A szorgos kezek munkájának meglett a gyümölcse.

         

         Generációk együttműködése

2019. szeptember 28.-án tartottuk Vázsnokon a Generációk együttműködéséről szóló napot. A képek tanúsága szerint rendkívül jó hangulatban telt el. A program részeként előadást hallgathattunk, tréfás vetélkedőkön vettünk részt, melynek nyertesei aztán ajándékcsomaggal gazdagodtak.

         

         Roma Nap 2019.09.28.

A Vázsnokért Egyesület Roma Gasztronómiai Napot szervezett, az Önkormányzattal karöltve.

         

         Halloween 2019

Önkormányzatunk 2019. októberében is megszervezte a Halloween napot. A programok a következők voltak:tökfaragás, szalonnasütés, töklámpással vonulás.

         

         Látogatók: web counter