Köszöntjük Vázsnok Község Internetes Oldalán!


Aktualitás

Az oldal böngészéséhez javasolt felbontás: 800x600
Napjaink
2018
Borverseny 2018

2018. február 24-én tartottuk a már hagyománnyá vált Mátyás Napi Borversenyünket. A helyi, és környékbeli gazdák boraiból kb. 40 db minta gyűlt össze. A borokat a szokásos három fős zsűri díjjazta. Rengeteg arany és ezüst érmes díj született. Külön kiemelném Megyesi Gyula vázsnoki szőlősgazdát, aki talán a legtöbb aranyérmet elvitte. A jó hangulatú vacsorát egy még jobb hangulatú bál követte. Köszönjük a szervezők odaadó munkáját!

         

         Húsvéti készülődés

2018. március 30-án tartottuk a kisgyermekes családok hagyomásos húsvéti készülődés nevű rendezvényét. Tojást festettünk, kreatívkodtunk, tojáskereső versenyt tartottunk, majd átvehettük a nyuszi ajándékát is.?

         

         

         

         Majális 2018.

2018. május 1-én tartottuk Vázsnokon a majálist. Főzőversenyt hirdettünk, melyre elég sok nevezés érkezett: Árki Móni, Gombár Józsi, Boronyák Éva, Rácz Réka, Icha Robi, Glasz Kata. A majális nagyon jó hangulatban zajlott. Aki a főzőversenyen részt vett, mindenki nyert egy kis ajándékcsomagot. Miután elfogyasztottuk, és végigkóstultuk a pörkölteket, jót beszélgettünk. A gyerekek trambulinoztak, majd kötélhúzó versenyt tartottunk.?

         

         

         

         Gyereknap 2018.

2018 május26-án tartottuk Vázsnokon a gyereknapot. A program Ribizli Bohóc műsorával indult, utána lehetett vattacukrot kóstolni. Eközben már főtt a pörkölt kondérban. Ebéd utén jöttek a motorosok, és a terepjárók. Ezeket ki is próbálhatták a gyerekek. Délután újra a gépeké volt a terep. Ezután megérkeztek az íjászok. Ezt a sportot is kipróbálhatták az érdeklődők. Az élményekkel teli nap végén nyársalás következett, majd a "jó"? gyerekek ajándékot is kaptak.?

         

         

         

         

         

         Magyarhertelendi fürdőzés

2018. július 12-én fürödni indultunk a falu gyermekeivel Magyarhertelendre. A gyerekek nagy örömmel vették használatba a strand medencéit. A pancsolás után óriási lángosokkal vendégeltük meg a gyerekeket.

         

         Elszármazottak ünnepe

2018. augusztus 11-én ünnepeltük Vázsnokon a Vázsnokról Elszármazottak Ünnepét. A megemlékezés az I. és II. világháborúban hősi halált halt emlékművénél, koszorúzással kezdődött. Az ünnepi szentmise után, vacsorával kedveskedtünk a megjelenteknek. Vacsora után jóízű beszélgetések kezdődtek. Mindenki nagyon örült a rég nem látott ismerősöknek, egykori falubelieknek, vagy a régi barátoknak. A napot egy nagyon jó hangulatú bállal zártuk.

         

         

         Roma Nap

2018. szeptember 8.-án Roma Napot tartottunk Vázsnokon. A rendezvény a Vázsnokért Egyesülettel karöltve jött létre. A napot Kiss Eszter a Vázsnokért Egyesület elnöke nyitotta meg. A gyerekeket egész nap körhinta, pónilovaglás, kreatív foglalkoztató, valamint vattacukros és büfé várta. Ebéd után, a roma kultúrának egy kis szelete lett bemutatva a kultúrház mögötti fa alatt. Teknővájó, kosárfonó és fafaragó kiállítást láthattunk. A focipályán a nagy sátor alatt vártuk ezután a fellépőket, mely a Sásdi Hagyományörző Tánccsoport fellépésével kezdődött. A fiatalok nagyon színvonalas táncokat mutattak be. Ezután a Limba Nostru Együttes előadása következett. Este 18 órára megérkezett a sztárvendég is, a Kanizsa Csillagai Művészegyüttes. Ekkorra már nagyon sok érdeklődő érkezett. A világhírű együttes az autentikus cigányzenei előadásával rendkívül nagy sikert aratott. A napot az Áki-Bischoff Zenekar zárta a faluházban tartott bállal.

         

         

         Gyógyító füveink előadás ( Csorba Győző Könyvtári rendezvény)

2018 november 9-én Molnár Annamária könyvtáros szervezésében egy nagyon érdekes előadást hallgathattunk meg hazánk gyógyító füveiről. Az előadást kivetítőn néztük, aztán módunk volt megkóstolni az előadásban említett gyógyfüveket. A bemutatót Tormási Attila (Ribizli Bohóc) felnőtteknek szóló műsora zárta.

         

         Mikulás Ünnepség (Csorba Győző Könyvtáros rendezvény)

2018 december 8-án a vázsnoki gyerekekhez nem a szokásos módon érkezett a Mikulás. Egy meseelőadás előzte meg az Ő érkezését. A gyerekek csillogó szemekkel vettek részt az interaktív előadásban. Az előadás után már nagyon várták a Mikulás érkezését. Biztos nagyon messziről jött, mert eléggé deres volt a szakálla, és nagyon fáradtnak is látszott. Az ajándékok kiosztása közben volt azért minden gyerekhez pár jó szava. Miután mindenki megkapta a csomagot, az önkormányzat kis rágcsálnivalóval és üdítővel vendégelte meg az apróságokat.

         

         

         Látogatók: web counter