Köszöntjük Vázsnok Község Internetes Oldalán!


Aktualitás

Az oldal böngészéséhez javasolt felbontás: 800x600
Napjaink
2017
Borverseny 2017

2017 február 25-én szombaton tartottuk a mára már hagyományossá vált Vázsnoki Borversenyt. A megmérettetésre 61 db borminta érkezett. A borbírálat után a három borbíró döntött, így az első helyezett Megyesi Gyula, a második helyezett Nyári Gyula, a harmadik Lőrincz József lett. Az eredményhirdetés után a Magyarhertelendi Bordalkör szórakoztatta a vendégeket. Vacsora után egy rendkívül jó hangulatú bállal zártuk a napot. A Borverseny a Vázsnoki Kiskerttulajdonosok Egyesülete, és az Önkormányzat közös szervezésében zajlott le.

         

         

         

         

         

Faluszépítési munkálatok 2017. 05. 20.

2017 májusában az Önkormányzat önkéntes faluszépítési akciót szervezett. Az akció keretében elsősorban kaszálás, fűgyűjtés és gazolás szerepelt. A munkákban közreműködött: Gombár József, Falka Zoltánné, Falka Zoltán, Keresztes László Orsós Hajnalka, Kiss Eszter, Molnár János, Molnár Annamária, Noconné Preszl Ibolya, Nocon Pawel, Tövisháti András, Boronyák Éva és Karel a holland lakó. Közreműködésüket ezúton is köszönjük!

         

Eszközbeszerzések 2017.

Önkormányzatunk 2017 júniusában egy mobil kemencét vásárolt, mely a közösségi téren egy beton alapra lett elhelyezve. Valamint elkészült a Római utcában a kerti kiülők alapja is. A tetők elkészülte után a lakosság birtokba veheti a kiülőket, melyeket a kaposvári Obi Áruházban vásároltunk. A gyerekek örömére beszerzésre került még egy trambulin, valamint egy fa játszótér is.

         

Hidak betonozása 2017

2017 évben a faluban a vízelvezető árkok javítása után sikeresen elkáészült Árki Gábor, Mátics Gabriella és MolnárJánosék hídja is.

         

Kert 2017

Az önkormányzat hosszú-és rövidtávú közmunka keretei között 2017 tavaszán kertet készített. A kert helyileg Lakatosék és Glasz Katáék közt helyezkedik el. A kertben bab, burgonya, uborka, tök, hagyma, paprika, fokhagyma, kukorica és zöldségek lettek termelve. A beérett terméseket az Önkormányzat folyamatosan osztja szét a falu lakosságának.

         

Elszármazottak ünnepe 2017. 07. 22.

Ebben az évben is megrendezésre került Vázsnokon az Elszármazottak Ünnepe. Az ünnepi koszorúzást szentmise követte, melyet Rostás Jenő plébános úr celebrált, majd a helyben (Hammerné Marika jóvoltából)készült babgulyás és sütemények, ill. kalácsok elfogyasztása után egy kötetlen beszélgetés zajlott. Este pedig a talpalávalót a Napernyő zenekar szolgáltatta. Ezúton köszönjük a szervezők áldozatos munkáját!

         

         

         

Halloween parti

2017. október 28-án tartottuk falunkban a Halloween partit. Ilyesztő matricákat vágtunk ki, tököt faragtunk, lámpásokkal felvonultunk, Volt cukorkaeső és nagyon csúnya sütemények és szendvicsek is. Egyszóval rééééémisztő volt!!!

         

         

         

Kirándulás Abaligetre és Orfűre

2017. november 02-án az őszi szünetet kihasználva elvittük a gyerekeket kirándulni. Abaligeten nagy sétát tettünk a felújított tó körül. Benéztünk a barlangba is, majd a játszótéren óriásit játszottunk. Az uzsonna elfogyasztása után megnéztük a horgásztó környezetét is. A séta után elindultunk Orfű irányába, a Rácz Tanyára. A látogatók részére nyitott istállók és a szabadon járkáló állatok nagyon megörvendeztették a gyerekeket. Simogattunk pónit, kecskét, lovat és szamarat is. Megpihentünk, elfogyasztottuk az ebédünket, és utána a szabadtéri játékokon folytatódott a móka. Volt fánkcsúszda, erdei akadálypálya és gokart is. Nagyon jól éreztük magunkat, mely a képeken is látszik.

         

         

         

Mikulás látogatása a gyerekeknél         

         

         

Kirándulás a Télapóhoz Nagykarácsonyba

2017 december első napjaiban meglátogattuk a Mikulást Nagykarácsony településen. Megérkezésünk után hamarosan be is jutottunk a Mikulás bácsi birodalmába. Az előszobájában kedves manók fogadtak minket, és még játszani is volt lehetőségünk. Aztán hamarosan be is jutottunk hozzá. Ő nagyon aranyosan fogadott minket, majd egyenként odaadta a nekünk szánt csomagot is. Miután elköszöntünk Tőle, az udvarában megcsodáltuk a szánkóját és szarvasait is. Ezután elmentünk a falu rendezvényterméba, ahol zenés műsorral kedveskedtek nekünk. Hazafelé finom ebédet kaptunk a Csendes Pihenő Étteremben.?

         

         

         

         

Kreatív Adventi készülődés

2017 december elején kreatív ádventi foglalkozást tartottunk a Falu nagytermében. Gyártottunk tobozmanókat, tobozból karácsonyfát, hűtőmágnest. Az elkészült műveket mindenki hazavihette. Mindenki nagyon jól érezte magát.

         

         

Karácsony 2017

2017 december 16-án tartottuk a falukarácsonyt. A karácsonyi ünnepségen egy kis műsorral kedveskedtünk a megjelenteknek, majd utána a Baptista Szeretetszolgálat által kapott csomagokat kiegészítve ajándékoztuk meg a gyerekeket és a felnőtteket. ?

         

         

         

         

Látogatók: web counter