Köszöntjük Vázsnok Község Internetes Oldalán!


Aktualitás

Az oldal böngészéséhez javasolt felbontás: 800x600
Nevezetességeink
Vázsnok nem büszkélkedhet műemlékekkel, várakkal, középkori templomokkal, de valamennyi látogatónknak feltűnik a három -településünket határoló- erdős domb, valamint az általuk biztosított csodálatosan tiszta levegő.
Különösen büszkék vagyunk arra, hogy saját erőnkből szépítjük életterünket, elkészítettünk a gyermekek részére az EU szabványoknak megfelelő játszóteret, kézműves (fafaragó) készítette el valamennyi utcanév táblánkat.
Különösen fontos településünk lakossága, ha szebbé, jobbá szeretnénk tenni Vázsnok valamely pontját, nem sajnálják az időt, fáradtságot. Közben érdekes, hasznos közösségi programok is kialakulnak, melyek színesítik munkánkat.


Életfa

Vázsnok község egyik legszebb nevezetessége a 2007. szeptember 17-én felavatott Életfa. Az Életfán megjelenő motívumok között láthatjuk a település címerét, valamint a vázsnoki bor legendájára utalva, miszerint Mátyás kirány asztalára is került az itteni borból, Mátyás király képe egy tál szőlővel, a keresztény vallás jelképe a kereszt, a roma kisebbséget jelképező cigánykerék, illetve a holland lakosokra utaló virorla.
Emlékműavatás Vázsnokon

2015. augusztus 1-én került megrendezésre immár 5. éve, hogy hagyományosan megrendezésre került Vázsnokon a vázsnoki elszármazottak találkozója, melyre újból szép számmal jelentek meg volt vázsnoki lakosok és hozzátartozóik. Ezzel egy időben került sor egy háborús emlékmű felavatására, amellyel az I. és II világháborúban elhunyt vázsnoki lakosok előtt tisztelgünk. Az emlékmű avatása és koszorúzása katonai tiszteletadással történt. Az ünnepségen Rostás Jenő apátplébános celebrált és szentelte meg az emlékművet. Ezzel az eseménnyel az idősebb vázsnoki lakosok és az elszármazottak régi álma vált valóra. A rendezvény a vázsnoki szőlősgazdák és Vázsnok Község Önkormányzatának támogatásával valósult meg.
Látogatók: web counter